ГШ ЗА ВС У току акција дезинфекције зграда

Новосадска „Циклонизација“, ЈКП „Стан“ и ЈКП „Градско зеленило“ почели са дезинфекцијом улаза стамбених зграда (улази, гелендери, холови зграда, ходници, лифтови).
Ciklonizacija Novi Sad Foto: Rnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Ова мера се примењује након заседања Градског штаба за ванредне ситуације, који је одржан у уторак 17. марта 2020. Године.

Реч је о ширем сету мера које Град Нови Сад координира у циљу заштите здравља грађана и спречавању ширења корона вируса, а специјализоване екипе су током дана изводиле третмане у зградама на Подбари и у Старом граду. Наредних дана, систематска акција ће се ширити од центра града према ободима, саопштено је из Градског штаба за ванредне ситуације.

Спроведени третмани дезинфекције биће прописно обележени у циљу обавештења на сваком улазу објекта колективног становања. Третмани дезинфекције нису опасни по станаре зграда након извођења. У наредном периоду након завршетка Подбаре и Старог Града екипе оперативаца биће усмераване на остале делове града: Лимане, Грбавицу, Адамовићево насеље, Роткварију, Телеп, Сателит, Ново насеље, Банатић, Детелинару, Клису,  кажу из Градског штаба за ванредне ситуације.

Напомиње се да је реч о додатним мерама заштите и да грађани никако не смеју да престану са применом већ препоручених хигијенских и санитарних мера самозаштите и превенције које треба да прекину ширење корона вируса.

Подсећају да је у оквиру ових додатних превентивних мера, „Циклонизација” још током викенда увела рад и у трећој смени и почела редовну дезинфекцију свих аутобуса ЈГСП „Нови Сад“ који се користе.

Третмани дезинфекције свакодневно се изводе и у низу јавних објеката. Дезинфекција се свакодневно изводи и у пословницама „Информатике” и других јавних предузећа, просторима свих градских управа, као и зградама судова, правобранилаштва, у Скупштини града, Градској кући, просторијама матичара, инспекција, робних резерви.

Третмани се изводе дезифицијенсом који делује на све типове вируса, бактерија и гљивица. Дезифицијенс се аплицира ручним пумпама, електричним и моторним аеросол генераторима и леђним моторним прскалицама, а у акцији дезинфекције улаза стамбених зграда поред оперативца „Циклонизације”, учествују и тимови обучених оперативаца ЈКП „Стан“ и ЈКП „Градско зеленило”.

Такође, 16. марта, екипе су третирале аутобуска стајалишта на територији Града Новог Сада и Mеђумесну аутобуску станицу, док је од јуче увече почело третирање и објекта Железничке станице. Екипе ће ове објекте наставити континуирано да третирају.

Мере ће бити на снази све док за тим буде било потребе, саопштено је из Градског штаба за ванредне ситуације.
 

 

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести