И ове године билборди „Учим + Знам = Вредим”

У оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим”, који промовише најбоље ученике основних и средњих школа, протеклих дана широм града постављени су билборди, с тим што је због пандемије коронавируса и прекида свих школских такмичења, направљена ретроспектива претходних шест година, уз подсећање на све младе и успешне суграђане који су красили билборде по Новом Саду.
1
Фото: Учим + Знам = Вредим

Пројекат, иначе, организује Удружење за промоцију друштвене одговорности, у сарадњи с Удружењем грађана „Нови Сад”.

По речима организатора, по­себно место заузело је четворо ђака који су због постигнутих успеха чак три пута били истакнути на билбордима у досадашњим кампањама „Учим + Знам = Вредим”. Међу одабранима су се нашли: некадашња ученица Гимназије „Јован Јовановић Змај”, а сада студенткиња Факултета техничких наука Теодора Ста­нишић, као и ђаци „Јовине” гимназије Марко Сладојевић, Вукашин Ђиновић и Мирослав Грубић, који су у протеклих шест година освајали домаће и међународне награде на такми­чењима из српског језика и књижевности, математике, информатике и на Светској научној олимпијади.

Теодора Станишић била је на билборду 2015, 2018. и 2019. године, а на школским такми­че­њима учествује од нижих разреда основне школе.

– Кренула сам такмичењима из математике, а од петог разреда сам се такмичила из знања српског језика, и од седмог и из књижевности – објаснила је Теодора Станишић. – Искрено, највише сам поносна на освојену прву награду на Републичком такмичењу из математике с максималним бројем поена у трећем разреду средње школе, односно 2019. године.

Због постигнутих успеха, Марко Сладојевић нашао се на билбордима 2015, 2018. и 2019. године, а крајем прошле године учествовао је на Светској јуниорској научној олимпијади (ИЈСО) у Дохи, где је освојио бронзану медаљу. Осим тога, у току ове године се, након окружних такмичења, пласирао на државна из математике, физике, информатике и хемије, а Марко се нада да ће надметања у знању ипак бити одржана, упркос пандемији.

Вукашин Ђиновић на билборду је био и као ученик ОШ „Прва војвођанска бригада” и два пута као ђак основне школе при Гимназији „Јован Јовановић Змај”. Из математике је почео да се такмичи од трећег разреда, а од шестог разреда су кренула државна такмичења. Као најзначајнији успех, Вукашин издваја сребрну медаљу на Светској научној олимпијади освојену прошле године у Дохи.

Фото: Учим + Знам = Вредим

Мирослав Грубић је у оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим” био представљен и као државни првак у балету, али и као шамипон у информатици.

– Свакако је веома леп осећај видети себе на билборду јер сам постигао нешто што је препознато као успех вредан пажње – рекао је Мирослав Грубић. – С друге стране, мислим да је добра прилика да и други помисле да би могли постићи успех у нечему што воле да раде, а најдраже ми је то што сам добио прилику да будем мала мотивација за друге.

Генерални спонзор пројекта „Учим + Знам = Вредим”, који промовише успешне ученике, и ове године је Ерсте банка.

        Ј. В.

EUR/RSD 117.5851
Најновије вести