Извиђачки одред „Мирослав Мика Антић учествовао у кампу у Брзој Паланци

 „Извиђачки табор“ окупио је недавно Новосађане из одреда извиђача „Мирослав Мика Антић“ с Нишлијама у Брзој Паланци на обали Дунава, где су имали прилику да се добро забаве, али и упусте у авантуру вишедневног боравка у природи под шаторима. „Робинзонова авантура“, како су назвали свој камп, имала је свакодневну рутину.
tabor1
Фото: Приватна архива

Тако су извиђачи имали испланирану јутарњу фискултуру, смотре шатора, подизање заставе, преподневне и поподневне активности по унапред утврђеном програму, вечерњи збор и културно-забавни програм уз логорску ватру.

Извиђачи су, такође, сами правили соларни шпорет од картона и алу-фолије, у којем су направили ручак, соларни дестилатор за прикупљање воде, сунчани сат, сплав од пластичне амбалаже коју су прикупили на самој плажи где су боравили и у околини. На маршу од 15 километара до Бледеријског водопада и назад прикупљали су лековито биље за чај и обављали задатке осматрача, док су на циљу припремали паприкаш. На ноћном излету водови су имали задатак да направе заклон од шаторских крила, да спреме одброк и да прикупе што више података о другој екипи, развијајући тимски дух.     

В. Б.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести