"Караван љубави" акција добровољног давања крви у центру Новог Сада

Хуманитарна акција добровољног давања крви под називом „Караван љубави“ почела је данас на Тргу слободе У Новом Саду и трајаће до 23. априла.
akcija
Фото: Youtube Printscreen

Организатори су новосадски тим Центра за међународну јавну политику, Зваод за трансфузију крви Војводине и Црвени крст. Сви заинтересовани могу да дају крв од 12 до 15 часова. Трансфузиомоблил се налази код катедрале.

"Караван љубави“ први пут се организује у Новом Саду, а иницијативу је покренуло Удружење младих из цивилног сектора. Основни циљ је повећање крвних резерви које круцијално утичу на функционисање читавог здравственог система, као и повећање свести младих суграђана о важности добровољног давања крви.

- Караван љубави је хуманитарна акција добровољног давања крви. Циљ нам је да подижемо свест о актуелним глобалним и локалним горућим питањима и проблемима. На тај начин смо и дошли до закључка да су смањене крвне резерве због пандемије која је у пуном јеку. Позивам све суграђане да буду хумани и придруже се Каравану љубави и да некоме спасу живот- истакла је Теодора Јовановић из Центра за међународну јавну политику у Новом Саду.

Неопходно је да се даваоци осећају здраво, а с обзиром на епидемијску ситуацију, када су у питању невакцинисани даваоци они могу без одлагања да донирају крв. Они који су вакцинисани АстраЗенеком, као и вакцином Спутњик В, неопходно је да давање крви одложе за две недеље. Сви учесници акције добијају вредне награде, а неке од њих су бесплатна чланска карта на годишњем нивоу у Градској библиотеци као и 20 посто попуста на Лагунина издања у новосадским Делфи књижарама.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести