Конгрес „Исхрана будућности” окупио 101 предавача

Осми мултидисциплинарни конгрес „Исхрана будућности”, одржан у амфитеатру Спенса, привукао је јуче рекордан број посетилаца, који су презентације могли да прате и преко видео-бима у холу.
Gradonačelnik Miloš Vučević je uputio reči podrške učesnicima  Foto:Dnevnik.rs/ S. Šušnjević 
Фото: Градоначелник Милош Вучевић је упутио речи подршке учесницима  Фото:Дневник.рс/ С. Шушњевић 

Према речима главног организатора Иване Вујасин, ова година је рекордна и по броју пристиглих радова, иза којих стоји 101 предавач различитог академског образовања из 11 земаља, а опет са јединственим циљем, а то је очување и побољшање здравља и животне средине.

Свечано отварање конгреса оплеменио је наступ хора „Свети Роман Слаткопојац” из Петроварадина, под диригентском палицом Евгеније Којић, и Плесне школе „Сити денс”, а градоначелник Милош Вучевић је упутио речи подршке организаторима, те нагласио да је овај догађај посебно важан у контексту развоја конгресног туризма у Новом Саду.

И овај конгрес напредује из године у годину,а разнолике теме привлаче широку публику. Драго ми је што људи који имају идеје успевају да их реализују,а Град је ту да их подржи (Милош Вучевић)

– Сагледавајући податке Завода за статистику и наше туристичке организације, видимо прогресију у броју страних и домаћих туриста – додао је градоначелник. – Ова година је у том погледу премашила 2017, која је досад сматрана најбољом. И овај конгрес напредује из године у годину, а разнолике теме привлаче широку публику. Драго ми је што људи који имају идеје успевају да их реализују, а Град је ту да их подржи.

Координатор конгреса Боро Вујасин најавио је за следећу годину учеснике из Индије, Мексика и Либије, чиме ће се доказати светски значај овакве манифестације, те истакао да се појам љубави провлачи као танана нит кроз многобројне овогодишње радове.

Фото: Конгрес „Исхрана будућности” окупио 101 предавача Фото:Дневник.рс/ С. Шушњевић 

– Говоримо само о истини коју наука потврђује, а све је везано за здравији и срећнији начин живљења, за љубав према себи и свему око нас – додао је примаријус др Вујасин. – Ми доказујемо не само теоретски него и практично да су многе ствари за које смо мислили да су немогуће постале могуће. Схватили смо да само мењајући себе можемо променити свет. Полако идемо путем чији је циљ да на овој планети постане рај.

У име Европске академије наука обратила се њена председница Сњежана баронеса Рајачић.

– Европска академија наука је увек ту да подржи скупове који постају све већи и јачи, премашујући географске оквире. Учешћем на овом конгресу наши научници и наратори постају центар креативног стварања, те катализатори нових вредности продуктивног грађанина – рекла је додајући како је програм јединствен по сублимацији званичне науке, алтернативе и личних искустава. – Често се сусрећемо са флоскулом да је алтернатива нешто ризично, али кад дубље сагледамо ситуацију, приметићемо да је свака иновација или патент заправо алтернатива, тј. други начин гледања на проблем и решавање истог. Захваљујући тиму људи који је са великим жаром, ентузијазмом и знањем припремио овај конгрес у прилици смо да чујемо шта ће нам помоћи да направимо први корак, али велики искорак ка бољем сутра, личном, професионалном и здравственом.

Предавања се настављају данас од 10.30 и трајаће све до 19 часова, а улазак је бесплатан.        

С. Милачић

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести