За викенд конгрес „Исхрана будућности”: За здравији и срећнији живот

Међународни мултидисциплинарни конгрес „Исхрана будућности” одржаће се за викенд, 20. и 21. октобра, у Амфитеатру на Спенсу.
hrana, pixabay
Фото: pixabay.com

Отварање ће бити симболично у суботу у пет до дванаест, а предвиђено је да први дан конгреса траје до 20.45 часова. У недељу програм почиње у 10, док је затварање у 18.45 часова. Занимљиво је да је улаз за посетиоце бесплатан, а комплетан програм конгреса може се преузети са сајта www.ishrana-buducnosti.com.

„Исхрана будућности”, објаснила је у име организатора Ивана Вујасин, представља свеобухватан концепт живљења покренут од људи који верују у идеју да су, мењајући себе, у стању да промене свет. Конгрес је јединствен догађај који већ осму годину заредом бележи све већи број посетилаца јер на специфичан начин обрађује теме које се тичу здравијег и срећнијег начина живота. Термином „исхрана будућности” желели су да скрену пажњу на то да је пођеднако важно оно што се уноси у тело, затим како се односимо према њему, начин на који мислимо, али и наш однос према другим људима, као и према природи. Главни циљ је да сваком појединцу скрену пажњу на то колико је битан рад на себи.


Контрола притиска, шећера и липидног статуса

У сарадњи с новосадском лабораторијом за медицинску биохемију „Еуромедика”, током оба дана конгреса биће организовано бесплатно мерење притиска, шећера у крви и липидног статуса. Такође, „Здравологија” ће делити нешто из свог асортимана. Едукација је основна мисија конгреса, тако да ће посетиоци бити у прилици да кроз директан разговор, учешћем у панел-дискусијама и радионицама добију практичне алате и корисне информације, којима могу побољшати квалитет живота. Изложбени штандови који ће посетиоци бити у прилици да виде, као и попусти које могу остварити биће у складу с концептом конгреса.


Током два дана конгреса биће изложено више од 80 научноистраживачких радова. Конгрес је препознатљив и по организовању практичних радионица и панел-дускусија, а све оне за циљ имају да посетиоцима на занимљив начин представе сваки аспекат здравог начина живота. Присутнима ће се представити 101 предавач, како из наше земље, тако и из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Словеније, Аустрије, Велике Британије и Канаде.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.5705
Најновије вести