Млади у међушколској размени

Председник Скупштине града позвао је ученике немачке гимназије и њихове домаћине да током наредне посете обиђу градски парламент.   
Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić sa direktorima Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Rozenštajn“ Foto: Dnevnik.rs
Фото: Председник Скупштине града Здравко Јелушић са директорима Гимназија „Јован Јовановић Змај“ и „Розенштајн“ Фото: Дневник.рс

Поводом дугогодишње сарадње новосадске Гимназије „Јован Јовановић Змај“ и Гимназије „Розенштајн“ у немачком граду Хојбаху, јуче је у градском парламенту председник Скупштине града Здравко Јелушић, заједно с директором Гимназије „Јован Јовановић Змај“ др Радивојем П. Стојковићем и шефом кабинета председника Скупштине Дејаном Шијаком, примио директора Гимназије „Розенштајн“ Јоханеса Милера и његовог помоћника Михаела Шелхамера. Те две партнерске гимназије сарађују већ осам година, а Здравко Јелушић је истакао да Град Нови Сад охрабрује и подржава сваку сарадњу новосадских школа са школама из других градова.

– Поздрављамо пројекте који доприносе томе да се што више младих укључи у међушколску размену јер то је прилика да уоче и схвате колики је значај боравка и размене искуства с вршњацима из других држава и градова – поручио је Јелушић. – Ми смо поносни на Гимназију „Јован Јовановић Змај“ и Град је отворен за све иницијативе које унапређују међушколско партнерство.

Директор Гимназије „Розенштајн“ Јоханес Милер потврдио је чињеницу да је сарадња двеју школа веома добра и да је кључна за нашу децу, чија је будућност у Европи. Он је објаснио да је гимназија из немачког града једна од 300 најбољих у Немачкој, а да је њима велика част што су партнер Гиманизији „Јован Јовановић Змај“.

– Ми можемо да научимо много од наставника Гиманзије „Јован Јовановић Змај“, посебно у области природних наука – закључио је Милер, додајући да је једна од идеја сарадње да ученици долазе на праксу и дошколују се у партнерским школама. – Сматрамо да сарадња школа на том нивоу може допринети бољем односу између људи и држава. Директор Гимназије „Јован Јовановић Змај“ др Радивоје П. Стојковић истакао је да Град пружа велику подршку гимназији и да очекује да се ове године и наредних реализују пројекти мобилности ученика и наставника, као и други програми у образовању.

Председник Скупштине града позвао је ученике немачке гимназије и њихове домаћине да током наредне посете обиђу градски парламент.   

 Б. П.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести