На Клиси жељно ишчекују завршетак радова на Сентандрејском мосту и булевару

Рок за завршетак Сентандрејског моста већ три пута је померан те ће тако, уместо првобитних планираних 180 календарских дана, радови трајати готово годину, а тачан датум завршетка још увек није познат.
Radovi na Sentandrejskom mostu i bulevaru Foto: F. Bakić
Фото: Радови на Сентандрејском мосту и булевару Фото: Ф. Бакић

 У току је и изградња Сентандрејског булевара, као и пројектовање новог моста-близанца преко Канала Дунав–Тиса–Дунав, који би требало, уз обновљени Сентандрејски мост и булевар, да олакша кретање возила на Клиси.

Како смо се јуче уверили и на мосту и на будућем булевару се ради, машине и радници су на терену. Иако је свеопшти циљ ових пројеката боље функционисање тог дела града, незадовољство недовршеним радовима расте. Житељи овог дела Новог Сада се жале на саобраћајне компликације, прашину, буку, као и на трајање радова, наглашавајући свесност добробити целокупног пројекта, те жељно очекују да се посао заврши у потпуности.

Обнова моста кошта 68,5 милиона динара, а заједно је финансирају Град Нови Сад и „Путеви Србије”, а изградња новог булевара део је пројекта који заједно финансирају Град Нови Сад, АП Војводина и ЈП „Путеви Србије”

Подсећамо, рок за завршетак моста померан је због непредвиђених радова, као и због тога што извођачи нису добро организовали посао, а мост се реконструише због озбиљних оштећења конструкције, асфалта, као и хидроизолације.

Фото: Радови на мосту Фото: Ф. Бакић

 Пошто је саобраћај био делимично обустављен, поједини мештани су имали разумевања за радове, док су многи негодовали због компликација код одласка на посао, у школу, као и због промена трасе аутобуса.

Обнова моста кошта 68,5 милиона динара, а заједно је финансирају Град Нови Сад и „Путеви Србије”.

Фото: Радови на будућем булевару Фото: Ф. Бакић

Што се тиче изградње новог булевара, мештани тог дела града су оптимистичнији јер им ти радови, како кажу, не праве толико проблема као обнова моста, а и сматрају да ће булевар бити убрзо довршен. Нови Сентандрејски булевар требало би да има две коловозне траке ширине по седам метара, од којих ће сваки имати по две саобраћајнице, раздовојене разделним острвом. Такође ће се градити пешачке и једностране бициклистичке стазе, као и паркинг-места. Изградња новог булевара део је пројекта који заједно финансирају Град Нови Сад, АП Војводина и ЈП „Путеви Србије”.

 К. Ивковић Ивандекић

АНКЕТА:  ШТА МИСЛИТЕ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ СЕНТАНДРЕЈСКОГ МОСТА И ИЗГРАДЊИ БУЛЕВАРА?

Thumbnail

Синиша Малешевић, економиста:

– Изградња Сентандрејског булевара је добра, они све раде како треба и мислим да ће убрзо бити готово, а радови на мосту су се баш отегли. Смета ми јер идем аутом, а сада су блокирали тај део Клисе тј. цео горњи и главни део. Ту улицу и радове и можеш некако заобићи, али мост не можеш, него мораш да идеш на други. Што се пре радови заврше – то боље.

Thumbnail

Милена Косић, трговкиња:

– Овде на Сентандрејском путу видим да људи раде без обзира на временске услове и немам ништа против. Треба да се ради, а видим да они раде стварно, и ја то подржавам. А мост је, ето, једини проблем јер компликује ствари и чула сам да се многи буне и да се не ради довољно. Неко време нисмо ни пешака могли проћи, а сад можемо.

Thumbnail

Ивица Накић, бицикломеханичар:

– Сметају ми радови на мосту јер трају већ годину, а рокови се стално мењају. Проблем је због прилаза, не дај боже да се дешава нешто лоше и хитно. Због радова око булевара има превише прашине, а зидови пуцају због вибрација. Ради се нон-стоп, а опет иде споро. Копају по два-три месеца на једном те истом месту, једно започну, а друго оставе.

Thumbnail

Мара Јончић, трговкиња:

– Радови су проблем, нама на пијаци је опао промет, имамо мање муштерија јер док је то све било раскопано, није се могло проћи, посебно је било тешко старијим особама. Што се тиче моста, он је катастрофа, идемо около-наоколо. Не знам шта толико дуго раде, рокови се стално мењају. Ја разумем да мора да се ради, али иде превише споро.

К. И. И.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести