Сентандрејски мост у новом руху

Припремни радови на реконструкцији Сентандрејског моста, који је у доста лошем стању и пружа се преко канала Дунав–Тиса–Дунав, кренули су почетком недеље, када је извођач радова уведен у посао, а први мајстори почели постављање скела испод моста.
Pripremni radovi na rekonstrukciji Sentandrejskog mosta Foto:Dnevnik.rs/  S. Šušnjević
Фото: Припремни радови на реконструкцији Сентандрејског моста Фото:Дневник.рс/  С. Шушњевић

Прва фаза радова, осим припреме, подразумева поправку на доњем строју моста, при чему режим саобраћаја неће бити измењен. По информацијама које смо добили од Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, у другој половини априла очекује се рад на горњем строју моста, када ће режим саобраћаја бити измењен.

Пошто је у питању фреквентна саобраћајница и један од улазно-излазних праваца, саобраћај ће се у тој фази радова одвијати наизменично и неће доћи до потпуне обуставе, казали су у тој градској управи за „Дневник“.

За сада нема измене режима саобраћаја, али се она може очекивати у другој половини априла, када ће се реконструисати горњи строј моста

Радове на мосту изводи ДОО „Србија ауто-пут” Београд, а планирано је да реконструкција траје 180 календарских дана, односно шест месеци. У том периоду ће мост дужине 195 метара бити рехабилитован, као и постојеће саобраћајнице на њему, чија је ширина 7,5 метара, али и обостране пешачке стазе широке по 2,2 метра.

Осим тога, радиће се на ојачању конструкције моста, изради нове хидроизолације и замени асфалта на коловозу као и сливника и ограде. Постојеће пешачке стазе, које су доста оштећене, биће уклоњене дуж целог моста и замењене новим. Рехабилитација моста подразумева и радове на прилазним коловозним конструкцијама. По уговору, та инвестиција кошта нешто више од 57 милиона динара, без ПДВ-а, а радове по 50 одсто заједнички финансирају Град Нови Сад и ЈП „Путеви Србије”.  

     В. Бијелић

EUR/RSD 117.9266
Најновије вести