Недељна акција УГРИП-а: Чисте Тврђаву, помажу Југославу

НОВИ САД: Акција чишћења Петроварадинске тврђаве, у организацији удружења грађана „3Д свет“, биће одржана сутра, а окупљање учесника је од 10 до 10.30 часова у Царском шанцу. Заинтересовани могу да се пријаве преко сајта „Волонтер.рс“.
ugrip
Фото: M. Pavkov

Овонедељна акција поново има хуманитарни карактер и носи назив „ХПМ 4 – За Југослава Берколовића“, јер ће волонтери удружења грађана „3Д свет“ (УГРИП-и) поново позвати људе добре воље да пошаљу смс поруку са текстом 110 на број 3030.

Беркловић је бивши бајкер, који је након повреде остао паралисан од струка надоле и потребан му је новац за операцију у Кијеву.

Волонтери овог удружења су у досадашњим акцијама очистили око трећину барутних магацина (тзв. ХПМ) на тврђави. Ове просторије, које се не убрајају у подземље, јер су дубоке свега неколико метара и нису повезане са контраминским системом тврђаве, често су током последњих деценија служиле за одлагање смећа, али и за складиштење разног отпада, како од стране бескућника, тако и многих других који на тврђави бораве легално или полулегално.

Акцију су подржали фабрика хране за животиње “Тенен”, фабрика за производњу ћурећег меса “Војводина  реклам”, сајт “Волонтер.рс”, “Колосек”, пекара “Класје панонско” и “Барка кафа”.

Б. П.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести