Новогодишња расвета у граду од четвртка, дочек ове године у Подграђу

НОВИ САД: Град је окићен већ неко време, док би, по речима градоначеника Новог Сада Милана Ђурића, новогодишња расвета бити укључена од четвртка, 15. децембра.
Novogodišnji ukrasi i osvetljenje uveliko se postavljaju foto: S. Kovač
Фото: Новогодишњи украси и осветљење увелико се постављају фото: С. Ковач

По препоруци Министарства рударства и енергетике, локалним самоуправама је препоручено да од 15. децембра до 15. јануара ради декоративна расвета. Јавно комунално предузеће „Стан“ је монтирало декоративну расвету и град ће је упалити 15. децембра. Међутим, неће бити као претходних година упаљена целокупна расвета коју град поседује. Разлог је свима добро познат – мере штедње, не само код нас, већ у целом свету. Могуће је да у наредним данима стигне и нека другачија одлука, али овако је за сада – истакао је за нсуживо Ђурић.

Градоначелник је напоменуо да организованог дочека на Тргу ове године неће бити, али ће се организовати на другим локацијама.

Дочек Нове године 31. децембра биће организован у Подграђу Петроварадинске тврђаве, а 13. јануара ће бити на више локација у граду. На Тргу неће бити организованог дочека, подвукао је Ђурић.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести