Новосађани чистили Алмашки крај

Око 20 кеса смећа прикупили су грађани Новог Сада у акцији чишћења „За Алмашки крај“ који је организовао ЕУ инфо поинт заједно са УГ Алмашани, Новосадским волонтерским сервисом и ЈКП "Чистоћа" Нови Сад.
е
Фото: EU Info Point Novi Sad

“Алмашки крај је јединствени део Новог Сада, у којем је очувана традиција старог града и који сведочи о изгледу некадашњег Новог Сада и животу његових становника. Из поштовања према нашем културном наслеђу, а из жеље да будућим поколењима оставимо леп и чист град окупили смо се овде да покажемо да заједно можемо много”, рекла је Душка Латас, ЕУ инфо поинт.

Акцији су се прикључили и ученици ОШ Иван Гундулић који су на овај начин учили да је екологија и правилно одлагање отпада важно за све житеље планете, као и да се љубав према свом граду и домовини огледа у бризи о њиховој чистоћи и природи која нас окружује. Поред тога чланови удружења Алмашани испричали су им и неке занимљивости везане за овај крај.

Фото: EU Info Point Novi Sad

Ово је друга акција чишћења коју ЕУ инфо поинт организује са партнерима. Прошли месец је очишћена плажа Официрац и околина, а у плану је да се акције наставе сваког месеца у другом делу Новог Сада.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести