Новосађанин трчи чикашки маратон за Теодору

Наш суграђанин атлетичар Горан Вендленер трчаће чикашки маратон да би прикупио новац за лечење Теодоре Милић у Немачкој. Сви који желе да помогну,

могу да „купе” део маратона од 42 километра, тако што ће уплатити симболичну цифру за пређене километре, које ће Вендленер посветити људима хуманог срца који су, како каже, пружили Теодори шансу за нови почетак.

Заједно с Бориславом Бућаном, који је 25. септембра учествовао на Ултрамаратону у Београду, на којем је прикупљено 70.000 динара, путем „Фејсбука” је покренуо догађај под називом „Чикаго маратон за Теодору”, где се налазе опширније информације, као и позив да се објава прошири да би што више људи сазнало за акцију и у њој учествовало.

Маратон у Чикагу одржаће се 9. октобра. Током трке, Горан ће носити обележја на дресу па ће посетиоци и на тај начин бити обавештени о свему.

– Можда нам се неко од њих прикључи и донира новац – нада се тај човек великог срца. – Иначе, јављају се људи из Чикага, средиће ми тамо пријем с конзулатом и Српском православном црквом па ћемо видети шта ћемо моћи да учинимо. Јављају се људи и одавде. Управо сам добио извештај из банке, за сада је сакупљено 38.500 динара.

Свако ко жели да се прикључи акцији, по сопственим могућностима може уплатити суму за неки од километара на рачун 285222504000195911, адреса је Округлићева број 8, Петроварадин.

Горан Вендленер је, иначе, и консултант у једној приватној фирми. Учешће у трци делом је и сам финасирао, а делом су му у томе помогли спонзори.

– Заједно можемо да победимо! Срећа, радост и нови почетак за Теодору! – поручује он.

Б. Павковић

 

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести