Обавештења о неплаћеном порезу стижу на адресе Новосађана

Обавештења о неплаћеном порезу на имовину стизаће током октобра на адресе Новосађана, а незмирена дуговања суграђани ће морати да плате најкасније пет дана од дана пријема обавештења.
novi sad panorama, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Из Градске пореске управе казали су да ће свим дужницима бити омогућено да поднесу захтев за плаћање пореског дуга на рате, уз отпис камате до 50 одсто, да би избегли додатне трошкове.

Уколико грађани не измире своје обавезе у року или не поднесу захтев, Градска пореска управа ће дужнике упозорити опоменом, а затим ће започети поступак принудне наплате.

Епидемија вируса ковид-19 није значајно утицала на плаћање пореза на имовину, те из Градске пореске управе истичу да су Новосађани финансијски дисциплиновани, као и да су уредне платише и да је велики број њих већ искористио повољност коју Закон о пореском поступку и пореској администрацији нуди, те да бирају плаћање пореза на рате.

Нови Сад има вишегодишњу тенденцију добре наплате пореза на имовину па по том основу приход Града из године у годину расте. Године 2010. износио је 1,6 милијарду динара, док је 2019. био 4,1 милијарде динара.

        Д. А.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести