Обезбеђен новац за радове у школама

За основне школе ове године из буџета Града издвојено је 100 милиона за капитално одржавање, као и 34 милиона за текуће поправке и одржавање. По речима члана Градског већа за образовање Владимира Јелића,

 средњим школама намењено 355 милиона, као и још 25 милиона за текуће поправке и одржавање. С тим у вези, како каже Јелић, у току су јавне набавке за радове који би требало да буду реализовани на више осмолетки и средњих школа.

По његовим речима, у ОШ „Иван Гундулић“, у истуреном одељењу на Ченеју, планирана је изградња спортског терена с тартан-подлогом, трибинама и санација дворишта око новоизграђене фискултурне сале у, док ће у ОШ „Алекса Шантић“ у Степановићеву бити замењена фасадна столарија, као наставак испуњавања уговорених обавеза из 2015. године. Замена дела фасадних прозора и унутрашњих врата планирана је у ОШ „Десанка Максимовић“ у Футогу, реновирање тоалета у ОШ „Светозар Марковић Тоза“, а ограду ће добити ОШ „Ђура Јакшић“ у Каћу, као и заштитне решетке на објекту „Крајишник“.

У школи „Свети Сава“ у Руменки биће постављена вештачка подлога на делу спортског терена, а, како је рекао Јелић, једна од важнијих ставки ове године је, између осталог, и изградња атмосферске канализације у тој школи, реконструкција спортских терена и бетонирање колског улаза, као и градња надстрешнице за котларницу, санација старог објекта од влаге и увођење топлотних пумпи за грејање.Што се тиче средњих школа, како каже члан Градског већа за образовање, у току су јавне набавке за потребе текућег одржавања у Гимназији „Светозар Марковић“.

Осим наведених послова, приоритет ове године имаће и реновирање кухиње у ОШ „Светозар Марковић Тоза“, радови на грејању, прозорима и фасади у ОШ „Иво Андрић“ у Будисави, радови на крову и делу фасадних прозора у ОШ „Мирослав Антић“ у Футогу, уградња лифта за особе с инвалидитетом у ОШ „Ђорђе Натошевић“ и адаптација, уређење и покривање велике куполе у Гимназији „Јован Јовановић Змај“.

Д. Ристић
 

Приговор пролонгира радове

За ову годину планирана је дуго очекивана градња Музичке и Балетске основне и средње школе са концертном двораном. Почетак радова одложен је када се један од понуђача за извођење радова жалио надлежној комисији.  - Нема ништа ново са изградњом тих школа, чека се и даље одлука Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки – каже члан Градског већа за образовање Владимир Јелић.
 

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести