Од тестирања до наруквице без већих застоја на Новосадском сајму

НОВИ САД: Замену ваучера за фестивалске наруквице посетиоци Егзита, који не поседују негативан пи-си-ар тест нити зелени сертификат да су вакцинисани или су прележали коронавирус, од јуче могу обавити и на Новосадском сајму, где бесплатно могу урадити и брзи антигенски тест.
d
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Организатори фестивала на Петровардинској тврђави истичу да, без обзира што је у току преподнева у просеку тестирано око 250 људи за сат времена, већих задржавања и гужви није било. Пункт на Сајму ради од 10 до 18 часова до недеље, 11. јула, а тестирање је организовано у сарадњи с Домом здравља “Нови Сад”.

Портпаролка Егзит фестивала Милица Драгомировић наводи да је већина посетилаца из иностранства вакцинисано, те да их око 70 одсто поседује зелени сертификат.

- Сви посетиоци који су купили карте, а немају зелени сертификат или негативан пи-си-ар тест на Сајму се могу бесплатно тестирати и након тога преузети наруквице - подсетила је Милица Драгомировић и напоменула да цео процес траје око пет минута. - Одмах после пункта за тестирање, с папирићем на ком је кју-ар код, одлазе на Егзитов шалтер где, након скенирања тог кода, уз личну карту преузимају фестивалске наруквице, односно, уместо ваучера добијају наруквице.

Да замена ваучера и тестирање не траје дуго, потврђује и седамнаестогодишња Новосађанка Николина, која каже да је цео процес добро организован као и да су сви на Сајму веома љубазни.

Дијана из Швајцарске последњи пут је била на Егзиту пре десет година, а као и раније и овог пута очекује добар провод.

- Дошла сам да се тестирам на Сајму јер је бесплатно, а и не чека се дуго, тако да сам све обавила за десетак минута. Показала сам личну карту, урадила тест, добила резултат и отишла на шалтер да преузмем наруквицу - објаснила је Дијана. - У Новом Саду остајем до понедељка и верујем да ће сваки фестивалски дан биту занимљув.

Замена ваучера још данас је могућа на Тргу слободе, а на Петроварадинској тврђави и на Новосадском сајму (само оне који ће радити брзе тестове) Егзиташи то могу обавити до недеље, 11. јула.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

За купце улазница Егзит је обезбедио бесплатне брзе тестове на Новосадском сајму, док ће они који поседују позивнице те тестове моћи да ураде у лабораторијима “Аквалаба” и “Медлаба”, са којима су за посетиоце фестивала организатори договорили повлашћене цене. Интересантан је податак да је у “Медлабу” јуче до 11 часова тестирано десет посетилаца Егзита и то углавном из наше земље.

Процедуре за улазак на фестивал објављене су на званичном сајту Егзита. У складу са безбедносним протколом, који је усвојио Кризни штаб, улаз на Тврђаву је ограничен само за посетиоце с такозваним дигиталним зеленим сертификатом, што значи да имају потврду да су вакцинисани или су прележали ковид-19 или за оне који имају негативан брзи антигенски или пи-си-ар тест.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести