Oдржана прва радионица „Дневникове школице новинарства”

Прва радионица бесплатне „Дневникове школице новинарства” успешно је одржана у просторијама нашег листа. Ученици основношколског узраста, њих12, разговарали су о новинарству – шта оно за њих значи и подразумева, али и колико је лако, или можда тешко, наћи се у ципелама новинара.
Prva radionica „Dnevnikove školice novinarstva”Foto:Dnevnik.rs/ F. Bakić
Фото: Прва радионица „Дневникове школице новинарства”Фото:Дневник.рс/ Ф. Бакић

„Било ми је веома лепо и поучно“, казала је Дарија Арнаутовић (12).“ Научила сам разлике и сличности између састава и новинарског текста, шта је објективност а шта субјективност, као и да су писменост, разумевање и истинитост најважнији у новинарству.“

Узбуђење није јењавало, што је одавало утисак да су деца заиста заинтересована за новинарство као професију, иако нису порицали да би се бавили нечим другим када одрасту.

„Једва сам чекала да уђем у „Дневникову” зграду, иако нисам баш много очекивала“, искрена је Сара Буквић (12), која је на радионицу дошла с две млађе сестре.“ Одувек сам желела да будем новинарка. Све у свему, атмосфера је била супер, брзо је прошло и једва чекам следећи уторак.“

Истог става је и Михајло Миљковић (12), који се такође забавио и уживао, а нада се да ће доћи и следећи пут.„Било је врло лепо и задовољавајуће“, став је Луке Комада (13), који је уз свој потпис дипломатски додао и титуле „проф. др”.

Фото: Прва радионица „Дневникове школице новинарства”Фото:Дневник.рс/ Ф. Бакић

Шта новинар мора да има од опреме, на који начин треба да напише текст и да ли је важна машта, само су неки од аспеката ове професије. А сви они који су заинтересовани да се прикључе „Дневниковој школици новинарства”, могу то учинити следећег уторка, 17. јула, у 17 часова, када ће почети друга радионица. Родитељи би требало да пријаве своју децу на имејл-адресу lea.radlovacki@dnevnik.rs, или позивом на број 063/569-836.

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести