ОШ “ЈОВАН ДУЧИЋ” Примио се рукометни пелцер међу ученицима

У оквиру Дучићевих дана у ОШ “Јован Дучић” у Петроварадину, одржан је спортски дан, а своја два сата на најбољи начин је искористио Рукометни клуб Петроварадин.
Sportski dan u OŠ “Jovan Dučić” u Petrovaradinu Foto: RK Petrovaradin
Фото: Спортски дан у ОШ “Јован Дучић” у Петроварадину Фото: РК Петроварадин

Играчице, које су у овом случају биле у улози тренера, предводиле су око 80 ученица и ученика петих и шестих разреда, подељених у четири екипе, док је више од 100 малишана поред терена бодрило своје другаре и бурно навијало. На мини промотивном турниру одигране су четири утакмице, победници су награђени тортама, а сви учесници даривани су мајицама.

„Акција, коју смо договорили са руководством осмолетке у Петроварадину, у потпуности је оправдала циљ. Ми, као водећи клуб у Петроварадину, желели смо да анимирамо ученике петих и шестих разреда, чак и оне старије, да се укључе у нашу школу рукомета, коју смо поново покренули пошто су нам знатно побољшани услови рада откако смо добили спортску дворану у овом делу града.

Чак представници осам разреда, њих 80-ак, активно је учествовало на терену, док је најмање још толико навијало за своје школске другаре, симулирајући праву рукометну утакмицу. И девојчице и дечаци здушно су се борили да победе, јер иј је чекала награда у виду торте. У акцији су учествовале наше рукометашице из прве екипе, које су овде били тренери, записничари и мериоци времена.

Оно што нам је најважније њих 40-ак је већ показало жељу да се активно укључи да тренира у нашем клубу“,рекао је директор школе рукомета Петроварадин Слободан Томић.
 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.0386
Најновије вести