Славица Црновчић међу најбољим такмичарима КК Додер: Четири пута спортисткиња Петроварадина

Чланица Карате клуба Додер из Петроварадина Славица Црновчић има само 16 година, али је  успешна у овом борилачком спорту, има одличја са домаће и међународне сцене.
slavica crnovcic1
Фото: Славица Црновчић, фото: Приватна архива

Одличан је ђак, похађа други разред Матеметичка гимнаазије „Јован Јовановић – Змај у Новом Саду и захваљује се професорима што имају разумевања за њене припреме и такмичења. Славица је четири године узастопно најбоља спортисткиња Петроварадина и међу најуспешнијим такмичарима је у клубу.

Пре неколико дана таленат и знање потврдила је на Првенству Србије у Чачку, освојила је бронзано одличје у катама, у конкуренцији сениорки, међу којима је било неколико репрезентативки.

„Остварила сам четири победе из пет борби, савладала ме је репрезентативка, али ме је повукла у репесаж. Имала сам још два меча, оба сам добила и окитила се бронзом. Много сам се обрадовала медаљи из разлога што су ривалке биле све старије од мене. Драго ми је што сам у свом клубу прва девојка која је узела одличје са 16 година“, рекла је Трновчићева.

На татами је стала  као десетогодишњакиња, а први тренер јој је била Лана Додер.

„Као клинка гледала сам филмове у којима је глумио Yеки Чен и отишла у салу с још неколико другара. Нешто касније тренер Драган Додер одвојио је групу у којој сам била и ја и тада сам почела да напредујем. Такмичила сам се и у борбама, али сам се одлучила за кате када сам добила позив за репрезентацију. Кренули су успеси и ја сам тренирала све боље и напорније.

Велику подршку да се бави овим спортом има од оца Станише, мајке Биљане и брата Славише.

„Једва чекам позов за сениорски узраст, а циљ ми је светска медаља. Уз тренере и подршку разредног старешине  Душана Кнежевића верујем да ћу успети“, поручила је талентована Славица Црновчић.       

М. Павловић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести