Освештано ново седиште бискупске конференције у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је светој миси у цркви Имена Маријина, а потом и освештању новог седишта Међународне бискупске конференције Св. Ћирила и Методија у Новом Саду, у Футошкој улици.
Misa u crkvi Imena Marijina  Foto:
Фото: Миса у цркви Имена Маријина Фото: novisad.rs

Обред освештања предводио је Државни секретар Његове светости Папе Фрање, Кардинал Пиетро Паролин.

„Ово је још једна потврда за Нови Сад, да смо признати и препознати као место у којем вековима постоји суживот различитих конфесија, култура и језика, испреплитаних и чврсто спојених у новосадско мултикултурално клупко. Данас смо видели грађане различитих конфесија на овом лепом догађају, што значи да су Новосађани свесни његовог значаја и разлога због којих ова висока црквена делегација борави у Новом Саду. Када је узимано у обзир где ће бити ново седиште Међународне бискупске конференције, сматрамо да је веома значајна била та наглашена духовна компонента која постоји од самог оснивања нашег града и зато смо поносни што је управо Нови Сад препознат као адекватан и пожељан за ту сврху“,  рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Фото: Освештање новог седишта Међународне бискупске конференције Св. Ћирила и Методија у Футошкој улици Фото: novisad.rs
EUR/RSD 117.5738
Најновије вести