Предлагање кандидата за највиша општинска признања у Карловцима

Додела највиших општинских признања поводом дана Сремских Карловаца због пандемије коронавируса и конституисања нове локалне власти изостала је 16. септембра, али ће бити уприличена 21. новембра, када се иначе обележава општинска слава.
Sremski Karlovci/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Комисија за обележавање празника, доделу признања и проглашење почасних грађана Сремских Карловаца у новонасталој ситуацији покренула је иницијативу за предлагање кандидата за највиша општинска признања у скраћеном року.

Предлози се морају доставити до 15. октобра на адресу: Скупштина општине Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића 1 – Комисији за обележавање празника, доделу признања и проглашење почасних грађана Сремских Карловаца, а образац се може добити на писарници општине, односно на њеном званичном сајту sremskikarlovci.rs.

Повеља општине се додељује појединцима, организацијама и институцијама, који су дела и резултате за које се награђују постигли на територији Сремских Карловаца, Карловчанима, као и онима чија се дела односе на Карловце и који их промовишу у другим срединама.

Награда се додељује грађанима, групама грађана, предузећима, установама и другим облицима организовања грађана, као признање у области привреде и друштвених делатности. Њоме се у области привреде исказује признање за постигнуте изузетне резултате у привређивању, за освајање нових производа и услуга, као и за техничка унапређења, иноваторство и рационализацију.

У области друштвених и других делатности додељује се за изузетна остварења и достигнућа у области науке, културе и уметности, за резултате постигнуте у образовању и васпитању, здравственој и социјалној заштити, физичкој култури и другим делатностима.

За разлику од претходна два признања, захвалница општине Сремски Карловци припада појединцима, организацијама, предузећима, институцијама, установама, групама и другим облицима организовања грађана за остварења и резултате постигнуте у току претходне године, који доприносе развоју и афирмацији општине.

Кандидате за сва три признања могу предложити грађани, групе грађана, предузећа, установе, политичке и друге организације, удружења и други облици организовања грађана, државни органи и органи локалне самоуправе.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести