РАДИОНИЦА У ОГРАНКУ БИБЛИОТЕКЕ НА ДЕТЕЛИНАРИ Ђаци богатили знање из немачког језика

Радионица на немачком језику „Антоними у рими” одржана је јуче у огранку Градске библиотеке „Коста Трифковић” на Детелинари.
а
Фото: ОШ „Доситеј Обрадовић”

Ученици ОШ „Доситеј Обрадовић” савладавали су градиво на занимљив начин тако што су пажњу посветили речима у немачком језику које имају супротно значење.

Ученици су најпре правили антонимске парове, спајајући речи, чија се значења супротстављају једно другом, уз помоћ слика и речника.

Фото: ОШ „Доситеј Обрадовић”

Сваки речник је имао десет речи, од којих се могло направити пет пари антонима, а ученици су самостално употребљавали разне врсте речи као што су глаголи, именице, придеви, прилози и предлози.

Фото: ОШ „Доситеј Обрадовић”
Познавање антонима је важно у језику јер нам омогућава да прецизније изразимо своје идеје и мисли (Јасмина Ковачевић)
Фото: ОШ „Доситеј Обрадовић”

– Познавање антонима је важно у језику јер нам омогућава да прецизније изразимо своје идеје и мисли – рекла је координаторка радионице и професорка немачког језика Јасмина Ковачевић. – Употреба антонима је честа у писању, говору, превођењу и другим језичким активностима. Притом смо водили рачуна да се остваре наши циљеви, пре свега, богаћење вокабулара и неговање сарадничког и такмичарског духа.

Наша саговорница је истакла да је радионица организована у више фаза, па су тако након спремљеног материјала проверавали научено ређајући антониме, те обављали добијене задатке на забаван начин помоћу дидактичких игара.

А. Чегар

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести