УЧЕНИЦИ ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ” ОСМИСЛИЛИ СВОЈЕВРСТАН ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧ Дунав као неисцрпна тема

Ученици ОШ „Доситеј Обрадовић” под менторством професорке немачког језика Јасмине Ковачевић, осмислили су својеврсни туристички водич у којем су кроз креативне презенатције представили ток Дунава кроз Србију.
1
Фото: Приватна архива

Кроз тимски рад и истраживање, шестаци, седмаци и осмаци унапредили су своје вештине и знање о немачком језику.

– „Величанствено је стајати на обали Дунава” рекао је римски цар Трајан. Такав осећај наметне се сваком у сусрету са овом реком. И захваљујући томе, она све више постаје омиљена туристичка дестинација. Међутим, једно је сигурно: не радимо довољно на промоцији његових лепота. Из тог разлога сам се одлучила да са својим ученицима дам допринос у том правцу – рекла је за наш лист координаторка пројекта „На лепом плавом Дунаву” и професорка Јасмина Ковачевић.

Све спроведене активности представљене су креирањем презентација коришћењем видеа, слика и текста на лак и креативан начин, а ученици су на основу рада на станицама Stationenlernen израдили туристички водич за реку Дунав, у дигиталном облику, специјално намењен деци која долазе из страних земаља. Наша саговорница истиче да је садржај водича намењен и прилагођен деци од 11 до 15 година, те да са њим ниједан туристички обилазак више неће бити досадан, пошто му је идеја водиља: „Од деце деци, од младих за младе“.

Фото: Приватна архива

– На самом почетку била сам свесна ширине ове теме и зато сам се са ученицима организовала тако да у тој ширини не залутамо, а рад да нам буде интересантан – казала је она. – За овај рад је било потребно доста времена, јер је подразумевао прикупљање илустрација, њихово сређивање и исписивање немачких назива на апликацијама.  Приказали смо само детаље који би били занимљиви: подунавске земље, дунавске рибе, подунавске Швабе, извор Дунава, тврђаве на Дунаву у Србији, старе културе и Национални паркови. Oваквe методе ме инспиришу да осмислим часове који ће бити довољно занимљиви и подстицајни за моје ученике. И могу да кажем да су ученици, у великом броју и великој мери, активни на оваквим часовима.      

А. Чегар
 

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести