Tакси превоз у Сремским Карловцима по новим правилима

Општинско веће у Сремским Карловцима усвојило је у децембру ценовник услуга такси превоза путника на територији општине.
taksi, djradivojevic
Фото: Ђ. Радивојевић

Ценовник би, заједно с другим правилницима за обављање те делатности, требало да се нађе на првој наредној седници Скупштине општине, и након тога да почне  да се примењује.    

Предложене цене формиране су према тарифама. Прва тарифа примењиваће се од 6 до 22 часа за такси превоз на територији Сремских Карловаца. Друга тарифа важи од 22 до 6 часова и у дане државних и верских празника који се празнују у Србији, као и недељом на подручју Карловаца, док се трећа тарифа примењује од поноћи до 24 сата и у дане државних и верских празника који се празнују, и недељом за такси превоз изван места.  

Старт ће у свим тарифама бити наплаћиван 100 динара, а у првој тарифи пређени километар коштаће 70 динара, у другој 90, а у трећој 110. Одређена је и минимална цена превоза. Она ће у првој тарифи износити 150 динара, у другој 180, а у трећој 200. Чекање по сату ће се у свим тарифама наплаћивати исто – 500 динара, као и превоз пртљага – 50 и кућних љубимаца – 150 динара.

У цене такси превоза урачунат је и превоз личног пртљага путника, под чим се подразумевају ташне, несесери, кесе и мање путне торбе, за које се не користи пртљажник возила. Тим решењем дефинисана је и цена услуга за превоз краћи од километра. У првој тарифи такав превоз коштаће 150 динара, у другој 180, а у трећој 200.     

Програмом организовања такси превоза у Карловцима одређено је шест такси места, четири на стајалишту на Тргу патријарха Бранковића и два на стајалишту у Прерадовићевој улици.

З. Милосављевић

EUR/RSD 117.5723
Најновије вести