ТЕЛЕФОНСКA ЛИНИЈA ДЗ „НОВИ САД” ЗА ПСИХОЛОШКУ ПОМОЋ Свако треба да буде уважен и саслушан

Дом здравља „Нови Сад” покренуо je отворену линију психолошке помоћи, сваког радног дана од 7 до 20 часова, за све грађане који желе да са неким разговарају, пожале се и потраже помоћ. Број телефона на који могу да позову је 021/4879–021.
а
Фото: Dnevnik.rs

– У питању је пружање сваког вида психолошке подршке, процена ризика од спровођења суицида као и стања акутне кризе узроковане проблемима на послу, стресом, проблемима у свакодневним односима са људима, а све из анксионог и депресивног спектра – кажу у Дому здравља.

Када су у питању суицидалне мисли, процењује се колико дуго и колико често их особа има. Какве су то мисли и какве их емоције прате? Да ли зна како/када/где би то урадио?

– Дакле, процењује се да ли се ради о суицидалним мислима и идејама, или постоји детаљан план за спровођење дате намере у дело. Особа добија прилику да са неким заједно сагледа разлоге за суицид из свих углова и, првенствено, буде уважена и саслушана. Дајемо људима могућност да отворено причају о свом стању, уз могућност нуђења подршке других стручних лица – објашњавају у Дому здравља.

Љ. П.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести