Тражи се пројекат за спајање Новог насеља и Ветерника

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције поново покушава да нађе пројектанта за саобраћајне површине с пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем продужетка Булевара Јована Дучића ка Ветернику.
Predstoji spajanje Novog naselja i Veternika  Foto:Dnevnik.rs/ S. Šušnjević
Фото: Предстоји спајање Новог насеља и Ветерника  Фото:Дневник.рс/ С. Шушњевић

Процењена вредност набавке је два и по милиона динара, без ПДВ-а, односно 2.083.333 динара намењено је за пројектовање саобраћајних површина с пратећом инфраструктуром, док је 416.667 динара процењена вредност пројекта јавног осветљења.  Рок за подношење понуда је 23. март, а 25 дана касније биће донета одлука о додели уговора или обустави поступка, уколико тендер не успе.

Јавна набавка за техничку документацију прошле године је обустављена јер није било заинтересованих, а ако тендер овог пута успе, пројектовање ће до лета бити завршено. Након ребаланса буyета, који се очекује на лето, требало би да буде обезбеђен и новац за грађевинске радове, својевремено је за скупштинском говорницом изјавио в. д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејан Мандић.

Спајање Новог насеља с Ветерником на још једном месту предвиђено је планом детаљне регулације и о томе се већ дуже се говори. Продужавањем Булевара Јована Дучића око 330 метара ка улици Драгослава Срејвића, Нови Сад ће се, осим преко Улице Милеве Марић и Футошког пута, на још једном месту повезати с Ветерником.

Будућа саобраћајница имаће по две коловозне траке у оба смера и разделно острво ширине 1,5 метар. На обе стране саобраћајнице предвиђени су паркинзи, тротоари и бициклистичке стазе. Раскрсница Булевара Јована Дучића и улица Драгослава Срејовића и Ветерничке рампе пројектована је као кружна, а укупна дужина саобраћајнице с приступним краковима кружном току је око 450 метара.

Повезивањем Новог насеља с Ветерником, односно изградњом нове саобраћајнице, оствариће се континуиран ток саобраћаја од Булевара ослобођења до Улице краља Петра Првог у Ветернику. Реализацијом тог пројекта и изградњом одговарајуће инфраструктуре, водоводне и канализационе мреже, градско грађевинско земљиште у том делу града биће интересантније потенцијалним инвеститорима, сматрају у Управи за грађевинско земљиште и инвестиције.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести