„Тржница” из буџета за 2018. добија 33 милиона

За реализацију Програма инвестиционих активности ЈКП „Тржница” предвиђено је 33 милиона динара из буџета Града. Од тих пара око 3,5 милиона динара намењено је за набавку монтажно-демонтажног магацина на Темеринској пијаци, док је остатак новца, 29,5 милиона, планиран за обављање основних и помоћних делатности предузећа, односно за куповину одговарајуће опреме.
Radnici JKP Tržnica uređuju prostor pijace foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

 Имајући у виду да је Темеринска пијаца у процесу реституције, предност монтажно-демонтажног магацина је то што се релативно брзо може расклопити и преместити на друго место, наводи се у образложењу Одлуке о Програму.

„Тржница” располаже са 450 расхладних витрина, од којих годишње треба заменити 10 до 15 одсто, а за набавку и монтажу нових витрина биће издвојено седам милиона динара. За заокруживање система електронске наплате пијачарине из градске касе планирано је четири милиона динара за набавку хардвера и софтвера.

Предузеће ће за куповину нове механизације добити пет милиона динара за хидрауличу дизалицу (за одржавање инсталација на куполи Лиманске пијаце, надстрешница на Најлону и за друге радове), четири милиона за чистилицу (за одржавање хигијене на пијацама), четири милиона за трактор с прикључцима за чишћење снега, који ће се користти на Кванташу и Најлону, као и 3,5 милиона динара за куповину три услужна возила.

Једно возило користиће се за превоз опреме за поправку витрина, друго за превоз машина за чишћње канализације и поправке водоводних инсталација, а трећим ће се превозити грађевинска опрема за одржавање пијаца. Осим мехнизације, градске пијаце требало би да добију нове покретне контејнере с пратећом опремом, а за то је планирано два милиона динара.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести