Уклања се смеће од Рибарског острва до бране у Футогу

Пре неколико дана Град Нови Сад је покренуо координисану акцију чишћења читавог приобаља, због велике количине смећа, која је ту непрописно бачена.
priobalje
Фото: Град Нови Сад

По речима чланице Градског већа за имовину и имовинско-правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мире Раденовић, ова акција треба да буде пример добре међусобне сарадње градских и покраинских предузећа у борби за чистији и здравији Нови Сад, јер је Град спроводи у сарадњи са ЈП „Воде Војводине“, ЈП „Војводина шуме“, ЈКП „Чистоћа“ и комуналном инспекцијом.

- Исто тако, овакве акције морају бити подстрех грађанима да више воде рачуна о свом Граду и свом кеју, јер је свима много лепше када шетамо, трчимо или возимо бицикл у чистој природи - каже Раденовић. - Чишћење траје већ седам дана и до сада смо очистили потез од Рибарског острва до “Карин” шљункаре и

настављамо активности на чишћењу до бране у Футогу, у жељи да тај природни бисер Града заблиста својим пуним сјајем. Наш посао је да сачувамо животну средину, да водимо рачуна о природној оази коју имамо, подижемо свест грађана и подстакнемо друштвени активизам. Веома је важно да сваки део града буде уређен и чист за добробит свих Новосађана.

Како каже, важно је знати да ангажовање људства и механизације има своју цену, а ту цену заправо плаћају сви грађани Новог Сада, зато је потребно да смеће које произведу одлажу на примерен начин, у посуде које су за то намењене, како не би долазило до овако ружне слике на једном од најлепших градских шеталишта. Грађани свој кабасти, грађевински и мешани комунални отпад могу бесплатно одложити на Градској депонији.

- Будимо солидарни према животној средини, заштитимо је од наших лоших навика, како би и будуће генерације уживале у чистој природи - истиче наша саговорница. - Несавесним одлагањем смећа загађујемо животну средину, загађујемо земљиште, подземне и површинске воде, уништавамо биљни и животињски свет... Такође, стварају се нехигијенски услови, долази до ширења непријатних мириса и визуално не баш лепих призора за становнике околних насеља.

И. Бакмаз

Rade ( dolina …
15.04.2021 • 10:41
Podrska i respekt za takvu akciju koja se cekala godinama.Grupa gradjana iz obliznjeg vikend naselja je nedavno sakupljala smece u potezu od Gogiceve sljunkare prema Karin Komercu ,ali ima mnogo otpada od Karin Komerca ka Futogu sa obe strane dolme. Molim vas uklonite gomilu peska koju Karin komerc stavlja na sred dolme,takodje pogledajte kako je to predizece nabacalo smece u sam DUNAV. Zetrpao otpadom dunavac prirodno mresiliste Sarana.
EUR/RSD 117.3221
Најновије вести