Укуси Војводине  овог викенда у Лиманском парку

Фестивал „Укуси Војводине”, гастрономски празник с много квалитетне забаве и богатом понудом хране и пића, биће одржан овог викенда, односно, 7. и 8. септембра у Лиманском парку.
ukusi vojvodine
Фото: Дневник (Филип Бакић)

На трећем фестивалу „Укуси Војводине” представиће се 90 излагача – произвођача хране и пића, малих газдинстава и ресторана традиционалне кухиње. Део богатог гастрономског менија чиниће љути кулен, резанци с маком, сатараш, овчији паприкаш од петла, китнкез, гомбоце и остали специјалитети особени баш за ово поднебље.

Специјални гости фестивала, Винарско удружење с Пељешца, доносе своје специјалитете: црни рижото, морске плодове, ушећерени бадем и стонску торту од тестенина и ораха.

Осим традиционалног интернационалног кулинарског купа на којем ће учествовати стотине кулинара, фестивал и ове године нуди забавни програм. На две бине смењиваће се yез, класична и евергрин музика, а у недељу у 16 часова Велики народни оркестар и АКУД УНС-а „Соња Маринковић” представиће традиционалну народну музику Војводине.

Дечји програм испуниће бројне едукативне радионице и игре као што су ластиш, прескакање вијаче или ринглање.

Пријатељи фестивала су „Неопланта” и „Витамин” Хоргош. Улаз је слободан, а посетиоци могу на лицу места купити ваучере за куповину и дегустацију војвођанских специјалитета.

Ж. Г.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести