Уређење саобраћајница почело од Петроварадинске тврђаве

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на одржавању објеката путне привреде, које реализује ЈКП ''Пут'', на Петроварадинској тврђави, а потом и у Сремској Каменици код парка на уласку у ''Дечје село''.
Gradonačelnik obišao radove na saobraćajnicama u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici Foto: novisad.rs
Фото: Градоначелник обишао радове на саобраћајницама у Петроварадину и Сремској Каменици Фото:

- Сезона радова на путној инфраструктури Града Новог Сада почела је управо на простору Петроварадинске тврђаве, најпрепознатљивијег симбола града. Очекујем да ћемо до 2021. године када ћемо бити Европска престоница културе, имати потпуно сређене Тврђаву и подграђе, а неће бити запостављени ни остали делови града- рекао је  градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је обишао радове на Петроварадинској тврђави и потом у Сремској Каменици.

Раднике ЈКП “Пут” поправљају ивичњаке на прилазу Петроварадинској тврђави, паркинге од гранитних коцки испред Музеја града Новог Сада, обнављају стазе од бетонских плоча које воде ка Академији уметности и обнављају пут око СОС “Дечијег села” у Сремској Каменици.

Фото: Градоначелник обишао радове на саобраћајницама у Петроварадину и Сремској Каменици Фото: novisad.rs

Према Вучевићем речима вредност инвестиције је 20 милиона динара, а у рад су укључена новосадска јавна комунална предузећа“Пут” ,“Градско зеленило” и “Лисје”.

- Овај простор биће много репрезентативнији, јер се ради о квалитетном подухвату. На потезу од тунела до платоа испред Музеја, нема више асфалта, већ су враћене коцке што је амбијентално много лепше и боље се уклапају у амбијент тврђаве - рекао је Вучевић и додао да је у плану побољшање инфраструктуре Петроварадинске тврђаве у наредном периоду.

Биће настављени радови на обнови подграђа за шта је предвиђено улагање од преко 100 милиона динара(Милош Вучевић)

У сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе биће настављени радови на обнови подграђа за шта је предвиђено улагање од преко 100 милиона динара.

- Управа за грађевинско земљиште и инвестиције у сарадњи са Министарсвом привреде Републике Србије издвојиће око 80 милиона динара за сређивање дела Улице Проте Михалyића у Петроварадину - најавио је Вучевић и рекао да ће до 2021. године, када ће Нови Сад понети титулу Европске престонице културе, подграђе и Тврђава добити ново рухо. Према његовим речима један од изазова је израда плана санације подножја Тврђаве, односно стене, која се пре неколико дана поново обрушила на пут. Због тога ће Завод за заштиту споменика културе у наредном периоду урадити детаљну анализу у сарадњи са Рударско-геолошким факултетом у Београду.

Фото: Градоначелник обишао радове на саобраћајницама у Петроварадину и Сремској Каменици Фото: novisad.rs

Након Тврђаве, градоначелник је обишао радове у Сремској Каменици где је саниран коловоз у улицама Седме војвођанске бригаде и Кнеза Михајла, а радови на прилазима око “Дечијег села” биће завршени наредних дана. Такође, Град и Покрајинска влада заједно улажу 70 милиона динара у уређење Каменичког парка, а радове реализује ЈКП “Градско зеленило. - Кренула је и прва фаза инвестиције од 70 милиона динара у Каменички парк.

Каменички парк биће најлепши парк у Србији.

Идуће године уследиће друга фаза тог пројекта и, по речима градоначелника, Каменички парк биће најлепши парк у Србији.

Град ће наставити инвестиције у канализациону мрежу у Ветернику и Клиси, као и у  изградњу пречистача у Бегечу, а у плану је и пробијање Булевара Бате Бркића  и спајање Булевара Јована Дучића са Ветерником. Вучевић је истакао да је наредна велика инвестиција решавање проблема водовода и канализације у насељу Боцке за коју је предвиђено да се издвоји преко 190 милиона динара и то само за прву фазу, како је рекао Вучевић. То питање, како је појаснио, мора бити решено и Управа за грађевинско земљиште и инвестиције у сарадњи са МЗ Сремска Каменица, планира динамику тог захтевног и сложеног задатка.

С.Ковач


Тендер за изградњу Сентандрејског булевара почетком маја

Приликом обиласка радова градоначелник Милош Вучевић је најавио да ће почетком маја бити расписан тендер за изградњу Сентандрејског булевара, као највеће инвестиције у Новом Саду коју финасирају Град, Покрајинска и Републичка влада, а који ће значајно утицати на побољшање услова живота становника Клисе, Слане баре и Видовданског насеља.

У плану је и пробијање Булевара Бате Бркића  и спајање Булевара Јована Дучића са Ветерником.


Фото: Градоначелник обишао радове на саобраћајницама у Петроварадину и Сремској Каменици Фото: novisad.rs
EUR/RSD 117.4437
Најновије вести