Успешно локализован и угашен ПОЖАР НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ У НОВОМ САДУ

Пожар на градској депонији на клиси који је настао синоћ око 22.40 часова  саниран је у кратком временском периоду, тако да здравље и безбедност Новосађана нису били угрожени ни у једном тренутку. 
vatrogasci 1
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

На локализацији и гашењу пожара учествовали су новосадски ватрогасци, радници јавно-комуналних предузећа „Чистоћа“, „Пут“ и „Водовод и канализација“, као и инспектори Управе за инспекцијске послове и други надлежни органи и институције који су пожар локализовали око 2.40 часова јутрос, успешном и брзом реакцијом. 

Отежавајућа околност у гашењу пожара био је јак ветар који је константно дувао и ширио пламен на околно растиње, а дим који се ширио кретао се супротно од правца града. 

Имајући у виду да је ватром захваћено поље покривено земљом и инертним материјалом, највише је горело растиње и није било опасности од ширења пожара нити опасних материја које су продукт сагоревања.

Ватра није захватила поља на којима се тренутно одлаже отпад, што је олакшало гашење пожара. 

Узрок настанка пожара се још увек утврђује, али је евидентно да временске прилике у читавој земљи погодују настанку пожара. 

Град Нови Сад је још једном показао да је спреман да са својим јавним и јавно-комуналним предузећима и ватрогасном службом брзо реагује и спречи ширење било какве опасности по грађане.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести