Виртуелни Номус: Ритмови Америке

НОВИ САД: Фестивал уметничке музике у нашем граду, у организацији Музичке омладине Новог Сада, требало је да почне данас.
nomus07_RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Како је све нас у међувремену затекла ситуација #ОстаниКодКуће, #StayHome, тако смо се у потпуности престројили у виртуелни свет друштвених мрежа и канала, те у акцијама #БићеНОМУСа и #ИОвоЋеПроћи, остали верни и себи и вама. Данас, 21. априла у 20 сати, виртуелно, отварамо Фестивал, снимком с Номуса 2018. када су „Квартет саксофона Сигнум“, (који смо очекивали и ове године) уз Војвођански симфонијски оркестар и британског диригента Тимотија Редмонта, исто 21. априла, извели премијерно у Србији дело савременог америчког ствараоца Боба Мицнера „Ритмови Америке“.

На Номусу је ова композиција била део вечери под називом „1492, достигнућа и открића“, посвећене америчким ауторима и обележавању годишњица чувених уметника, између осталих и 100 година од рођења Леонарда Бернстајна, па је концерт почео с три плесне епизоде из Бернстајнове композиције “On the Town”, поручују из Номуса, уз поруку да “данас будете с њима, као и наредних дана када ће наставити да емитују избор снимака с претходних Номуса: https://www.facebook.com/events/269875000701457/

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести