Вучевић: Радови теку по плану, нова музичко-балетска школа у новембру

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи нове Музичко-балетске школе у Новом Саду, наводећи да се радови на реализацији тог пројекта одвијају према плану и да би изградња требало да буде завршена у новембру.
muzicko baletska skola vucevic
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Према речима првог човека новосадске администрације, изградња те школе и концертне дворане у саставу истог објекта представља једну од највећих инвестиција у Новом Саду, како у смислу титуле Европске престонице културе, тако и у погледу проширења капацитета школских установа у том граду.

Балетска и Музичка школа су постали подстанари у нашем граду након реституције објеката у којима се тренутно налазе. У складу са тим, Град је донео одлуку о изградњи нову школе са свим садржајима и капацитетима који су пројектовани за данашње време, али и за време испред нас и будуће генерације, казао је Вучевић.

Он је истакао да је веома задовољан динамиком којом се радови на објекту одвијају, упркос првобитним кашњењима.

Нова Музичка школа би требала да прими 1.500 ученика са око 200 професора, а Балетска 600 ученика са 60 професора.

Новину за Нови Сад представља концертна дворана, која ће бити наслоњена на школу и чија ће велика сала имати капацитет од 432 места, а мала сала, која ће бити изнад велике, моћи ће да прими скоро 150 људи. 
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У току је друга фаза изградње објекта те школе коју Град финансира из буџета и за њу је обезбеђено 820 милиона динара, док је за прву издвојено више од 360 милиона динара. 

Очекује нас трећа фаза и према првим проценама она ће изностити 800 милиона динара. Неће бити лако обезбедити та средства, али сам сигуран да ћемо уз подршку Владе Србије или Покрајинске владе обезбедити све што је потребно како бисмо на лето расписали јавну набавку за трећу фазу и избегли празан ход у изградњи те зграде и свега оног што она значи, оценио је Вучевић.

Укупна површина нове зграде Музичко-балетске школе износи око 15.000 квадратних метара, и према речима градоначелника Новог Сада, биће најмодернија у југоисточном делу Европе. 

Уговорени рок за завршетак изградње тог објекта је почетак новембра 2018, а извођачи радови обећавају да ће читав пројекат бити готов и раније. 

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести