За даваоце крви - карте за утакмицу, кафа, сладолед и пица

Један од најврелијих летњих дана није спречио најхрабрије Новосађане да се одазову акцији добровољног давања крви која се реализовала у среду од 13 до 18 часова на платоу Спенса.
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Према речима стручне сараднице у Црвеном крсту Војводине Јелене Милић, с жељом да да крв дошла је 51 особа, али је драгоцену течност дало 42 грађанина који су у знак захвалности добили по две улазнице за данашњу утакмицу Војводина – Паневежис, бесплатну кафу у “Кафемату”, од “Фрикома” сладолед, а “Карибика” пицу парче уз “Пепси”.

- Акцију организујемо у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, ФК “Војводина” и још неким људима добре воље који су нас подржали у нашој намери – каже за “Дневник” Јелена Милић. - Првенствено је идеја била да мотивишемо спортисте и младе људе да се одазову акцији, а у исто време подстакнемо и све остале грађане добре воље који могу и желе да нам се прикључе, буду хумани и спасу најмање три живота једном јединицом крви, јер су да су у летњем периоду оне веома смањене, а потреба је велика. Дивим се унапред свим људима који данас по овој врућини дођу и донирају крв.

Директор маркетинга ФК “Војводина” Милош Суботин рекао је да је идеја потекла на иницијативу самог Црвеног крста Војводине, а клуб се са великим задовољством прикључио акцији.

- Као друштвено – одговоран клуб и клуб који један од најстаријих институција у граду, дефинитивно треба да помогне онима којима је помоћ потребна – казао је Суботин. - На источној трибини стадиона “Карађорђе” су пре неколико недеље измештене столице тако да на њима пише “АБ0”, асоцирајући на крвне групе и то је био почетак наше кампање. Ово нам је централни догађај када делимо по улазнице за утакмицу свакоме ко се одлучи да донира крв и тиме учини велико хумано дело. Први ћу се сад одазвати, а и навијачи који су више пута самоиницијативно давали крв ће се и данас придружити на платоу Спенса.

Грађевински инжењер, Новосађанин и верни навијач “Воше” Александар Караyић прича да је већ преко 20 пута дао крв и иначе је неко ко увек подржава такве акције.

- Мало временске прилике не иду на руку али ме то није спречило да дођем данас и урадим нешто добро и хумано – кроз осмех каже наш саговорник, додавши да је супер осећај када знаш да си учинио добро дело и некоме буквално спасио живот. - Једва чекам утакмицу и наравно победу “Воше”.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести