„ГРАД ХУМАНОСТИ“ У КРЕАТИВНОМ ДИТРИКТУ у Новом Саду ЕКОЛОГИЈА и ЕМПАТИЈА на дневном реду седмог по реду Сајма (ФОТО, ВИДЕО)

Манифестација „Град хуманости“, седма по реду, одржана је у Креативном дистрикту, где је на једном месту организован низ активности посвећених одрживом развоју, промоцији зелене иницијативе, емпатији и јачању инклузије.
m
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Организатори кажу да им је циљ побољшање положаја особа с инвалидитетом, ментално недовољно развијених особа и деце са сметњама у развоју, те су представници удружења особа из рањивих група, из Новог Сада и Војводине, представили своје програме и рад на посебним  штандовима.

Осим тога, организовани су панели и дискусије на тему еколошких, одрживих иницијатива и зеленог предузетништва, а посетиоци су имали прилику и да испробају електричне аутомобиле.

На музички фестивал за децу „Растемо уз еколошко стваралаштво”, малишани су рецитовали песме о екологији и заштити животне средине, такмичили се у позоришним приказима, одевени у костиме направљене од рециклабилних материјала, али и склапали мозаик од пластичних чепова и правили играчке.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Манифестацију су организовали Хуманитарно еколошка организација „Чепом до осмеха” и Академски центар заштите животне средине, уз подршку Градских управа за привреду и за културу.

Б. Г.

 

EUR/RSD 117.0759
Најновије вести