Абазовић поздравио одлуку МЦП, паметнији попушта

ПОДГОРИЦА: Потпредседник Владе Црне Горе и лидер ГП УРА Дритан Абазовић, чији одборници су данас у Скупштини Цетиња гласали за забрану устоличења митрополита Јоаникија или измештања из Цетињског манастира у неки други град, тврди да са њима није у колизији.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Он је поздравио одлуку Митрополије црногорско приморске да се чин устоличења, 5. септембра на Цетињу, обави без раније планираног свенародног сабора испред Цетињског манастира.

"На тај начин МЦП је допринела миру и стабилности и очувању епидемиолошке ситуације у Црној Гори. Мислим да је у духу православља да се шири љубав и солидарност... Постоји она народна ''паметнији попушта''. Можда је ово мудра одлука у свему овоме", рекао је Абазовић.

Он је позвао све грађане да дају допринос да 4. и 5. септембар протекну мирно.

Он је казао да је држава ту да гарантује свима уставна и законска права.

"Људи који желе да протестују могу то да раде, али на миран начин уз прописану процедуру. Људи који желе да врше верске обреде могу то да раде, наравно не науштрб угрожавања било кога", навео је Абазовић током обиласка дела ауто-пута до Бољара.

Абазовић тврди да није у колизији са осталим члановима УРЕ од којих су неки апеловали да се чин устоличења одржи ван Цетиња.

"МЦП је добила митрополита и они чин устоличења могу да одраде где они желе. На држави није да арбитрира око тога... Колеге са Цетиња су крајње добронамерно апеловали, с обзиром на наелектрисану атмосферу у том граду и осећај да ће се десити нешто јако лоше и повишене тензије, да би било јако мудро и паметно да се то одржи на неком другом месту", рекао је Абазовић, пренеле су подгоричке Вијести.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести