Абазовић сутра у Београду са Вучићем, Брнабић и Дачићем

БЕОГРАД: Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовиц боравиће од сутра у дводневној званичној посети Србији током које ће се састати са председником Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић, председником парламента Ивицом Дачићем.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Црногорског премијера угостиће премијерка Ана Брнабић која ће му приредити свечани дочек испред Палате Србија после кога ће уследити билатерални састанак двоје премијера.

Састанак делегација Владе Србије и Владе Црне Горе планиран је у 10.45 часова, после кога су предвиђене изјаве за медије.

Председник Србије Александар Вучић састаће се са Абазовићем у 12.30 часова, саопштила је прес служба председника.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић свечано ће дочекати Абазовића у централном холу Дома Народне скупштине, а у 14.45 биће одржан састанак.

У Београд ће доћи и потпредседник црногорске Владе за економски систем и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић који ће се састати са министром пољопривреде Браниславом Недимовицем.

Министар финансија Александар Дамјановић и министарка екологије просторног планирања и урбанизма Ана Новаковиц-Ђуровић имаће одвојене састанке са министром финансија Синишом Малим и животне средине Иреном Вујовић, саопштено је из црногорске владе.

Вучић је раније изјавио да очекује добру посету црногорског премијера Дритана Абазовића Србији и изразио уверење да је могуће градити боље односе од досадашњих.

"Очекујемо добру посету, разговараћемо о свим важним темама са Дританом Абазовићем", рекао је Вучић приликом отварања аеродрома "Росуље".

Абазовић је јуче рекао да од посете Београду, прве у региону од ступања на место премијера, очекује да се ресетују односи две земље.

Абазовић је, обраћајући се новинарима у Скупштини, након премијерског сата, рекао да иде у земљу "која је Црној Гори најближа у сваком могућем смислу".

Он је казао да је био у званичној посети Бриселу, па и у САД као потпредседник Владе, али да ништа није изазвало интересовање јавности као посета Србији, пренела је РТЦГ.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести