Адвокат: Поднета кривична пријава против сина Ненада Рашића

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Јована Филиповић, адвокат малолетног И.М, каже да је поднела тужбу против Н.Р, сина председника Прогресивно демократске странке Ненада Рашића, због наношења телесних повреда у тучи у Лапљем Селу.
kosovska mitrovica, tanjug
Фото: Tanjug/F.Krainčanić, arhiva

Како наводи, њен клијент је тада задобио повреде у пределу главе и био на болничком лечењу.
Филиповић је истакла да су тек јуче сазнали да је И.М осумњичено лице и да се поступак против њега води пред Основном судом у Приштини, преноси Косово онлајн.

И.М је све време држао руке у џеповима док су њих двојица разговарали, што се може потврдити из снимака које су достављени из навода тужилаштва, на основу којег је дошло до притвора ових седморо лица. Ја се надам да ће тужилаштво и органи гоњења да једнако обрате пажњу на обе кривичне пријаве и да у оба случаја дође до правног расветљења, изјавила је Филиповић.

Додала је "да се нада да случај неће добити политичку конотацију као што је то до сада било".

Бранилац малолетног И.М је казала да њен клијент добија претеће поруке преко Инстаграма и да је о томе обавештена полиција.

Она је додала да Апелациони суд још није заседао о одлуци Основног суда у Грачаници којом је седморци младића одређена мера притвора од 30 дана.

Пријатељи притворених младића, родитељи и родбина одржали су вечерас, шесто вече заредом, миран протест испред полицијске станице у Грачаници са захтевом да се ухапшени бране са слободе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести