“Ако не сме да каже истину, амбасадорка не треба ни да лаже”

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас, реагујући на наводе амбасадорке Немачке у Србији Анке Конрад у којима је истакла да се на Косову 1999. године "развијала ужасна хуманитарна катастрофа уз масовно кршење људских права", да ако амбасадорка не сме да каже истину, не треба ни да лаже.
2
Фото: Tanjug

„Када је немачки министар одбране објавио да Србија врши масовна стрељања Шиптара на стадиону "ФК Приштина", у Приштини, изречена је лаж која је уз лаж о масакру у Рачку послужила као оправдање за почетак агресије 19 земаља НАТО пакта на Србију. Поштована амбасадорка Немачке могла је свој мандат да започне извињењем за изречене лажи о Србији, али када већ није тако почела, могла је и да не понавља лажи о српској агресији на сопствену земљу. Ако не сме да каже истину, поштована амбасадорка не треба ни да лаже", изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Конрад је изјавила у интервјују за Политику да је  њеним речима, „ситуација 1998. и 1999. била потпуно другачија“ у односу на Украјину, јер се на Косову 1999. „развијала ужасна хуманитарна катастрофа уз масовно кршење људских права“.

- Након дугих и интензивних дипломатских напора НАТО операција била је једини преостали пут, оправдана као ‘ultima ratio’ након што је медјународна заједница држава безуспешно исцрпла сва расположива средстава за мирно решавање сукоба и спрачавање хуманитарне катастрофе - рекла је Конрад.

(Дневник, Танјуг, Политика)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести