Албанци с југа централне Србије очекују најмање три посланика

ПРИШТИНА:Политички представници албанских странака са југа централне Србије, који су прошле седмице у Тирани потписали споразум о заједничком наступу на парламентарним изборима, очекују да ће овог пута имати више од два посланика у Скупштини Србије.
skupstina srbije poslanici
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Шаип Камбери из Странке за демократску акцију, која је и до сада имала посланике у више сазива српског парламента, каже да би заједно са другим странкама, могли да имају више од два посланика.

„Досадашње исуство показало је да је чак и кад је ПДД изазио сам на изборе успео да обезбеди једног, на изборима 2014. имали смо два посланика. Стога, када се и друге странке придруже овој иницијативи, повећава се вероватноћа да ћемо имати више албанских посланика у Скупштини Србије", истакао је Камбери, преноси приштински Зери.

Број посланика албанских странака с југа централне Србије, према Камберију, зависисће од одзива бирачког тела на пролећним изборима.

Политички представници више албанских странака са југа централне Србије, потписали су прошле седмице у Тирани споразум о заједничком наступу на редовним парламентарним изборима у Србији.

Споразум је потписан у присуству в.д. министра спољних послова Албаније Гента Чакаја.

Оцењујући споразум о заједничком наступу албанских странака на пролећним изборима у Србији, градоначелник Прешева, Албрим Арифи, из странке Алтернатива за промене, верује да ће освојити три до четири посланичка мандата.

„Албанци у Скупштини Србије, у последњих 10 или 12 година, откад су почели да учествују у овој деценији овог века, нису били заступљени не само у довољном броју, већ и по квалитету", рекао је.

Сада је, каже,другачија ситуација након потписивања овог споразума, а Скупштина Србије ће имати још једну мањинску партију.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести