Албански војници у друштву припадника Кфор на северу КиМ 

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Око 40 војника Кфора, међу којима су били и припадници албанске војске, прошетало је данас главном улицом Северне Митровице, што је изазвало видно узнемирење грађана тог дела Косова и Метохије, у којем већином живе Срби, пренели су медији.
1
Фото: Youtube Printscreen

Група војника је испрва око 11 сати обилазила мост на Ибру, а потом и главно митровачко шеталиште. 

Албански војници са трупама Кфора задржали су се на северу дуже од сат времена.

"Међу припадницима Кфора било је више припадника албанске војске у униформама. Имали су обележја официра. До сада се никад није догодило ништа слуцно. У улици, која је главно митровачко шеталиште налази се петнаестак кафића са баштама. Присуство албанских официра изазвало је узнемирење", каже за "Блиц" један очевидац.

СЛ пита Кфор: Откуд војници Албаније на северу КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа упитала је данас команданта Кфора "откуд војници Албаније на улицама српских градова на северу, када се добро зна да војска Албаније није део мисије Кфор".

Српска листа саопштила је да је серија чудних догађаја на северу Косова и Метохије, а након упозорења британске амбасаде у Приштини, изазвала узнемирење српског народа и такође упитала команданта Кфора да ли располаже информацијама о евентуалним инцидентима на северу покрајине.

"Исписивање графита са величањем тзв. Велике Албаније, и УЧК, провокација и шетња припадника војске Албаније центром Косовске Митровице код грађана је изазвало забринутост, посебно након што су саопштења британске амбасаде провејавала стереотипним односом, скоро стигматизирајући 50 000 Срба на северу Косова и Метохије", указује Српска листа у саопштењу.

Српска листа каже да због свега наведеног јавно пита команданта Кфора да ли располаже информација о евентуалним инцидентима на северу Космета, на које упозоравају Британци и Немци, али и "откуд војници Албаније на улицама српских градова на северу, када се добро зна да војска Албаније није део мисије Кфор".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести