АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Не познајем Прелића, Ђилас почео патолошки да лаже

БЕОГРАД: Председник привременог органа Београда Александар Шапић демантовао је данас тврдње лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, да је са Ђорђем Прелићем, за кога Ђилас тврди да је организовао напад на Стари двор, славио победу на изборима и додао да је "Ђилас почео патолошки и безочно да лаже".
s
Фото: Youtube printscreen/ilustracija/ Insajder Video

Шапић је изјавио и да Прелића никада није видео, да десет година није посетио ни један угоститељски објекат, а да је у Скадарлији последњи пут био на отварању споменика певачу и кантаутору Томиславу Здравковићу.

"Такође ме је оптужио како Влада Обрадовић није пуштен да уђе у своју канцеларију, у којој он има право да борави, а да је након тога пуштен. Прво, Обрадовић је данас био у својој канцеларији, у Старом Двору и нико га није спречио да уђе. Као што га ни јуче не би спречио да је дошао најнормалније, у радно време, и да иза њега њега није била маса људи која је поразбијала улазе, напала полицију, убацивала бакље и демолирала то здање", рекао је Шапић, саопштио је Беоинфо.

Он је додао да би и њему био забрањен улаз да је дошао са људима који су желели да демолирају Скупштину Београда. "Знао сам да је Драган Ђилас свакакав, али нисам знао да је постао патолошки лажов. И убудуће ћемо он и ја мало другачије да разговарамо. Јер од када је он почео брутално да лаже, ја ћу почети мало више да говорим истину о којој сам у прошлости ћутао", нагласио је Шапић.

Шапић је позвао све надлежне и надзорне органе да погледају снимке са синоћњег протеста који су снимиле камере више медија пре свега ТВ Н1 и Нова С, које су дешавања преносиле у програму уживо и да сваког ко је учествовао у нередима најригорозније осуде.

Шапић је рекао да се Ђилас у прошлости није одазвао његовом позиву да се кандидује за градоначелника Београда, а да се није кандидовао ни за одборника Скупштине града. "Почео је патолошки и безочно да лаже, да ме оптужује за озбиљне ствари, сад ћемо он и ја мало другачије разговарати," закључио је Шапић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести