Амбасада Србије: Нетачно писање Вијести о заплени респиратора

ПОДГОРИЦА: Амбасада Србије у Црној Гори демантовала је информацијау подгоричких Вијести према којој су респиратори намењени Црној Гори одузети на граничном прелазу Добраково.
Ambasada Srbije u Podgorici  Foto podgorica.mfa.gov.rs
Фото: Амбасада Србије у Подгорици  Foto podgorica.mfa.gov.rs
"Стављање оваквих неистинитих и нетачних навода на насловну страну као и на страну 2. и 3. под насловом ''Србија конфисковала три наша респиратора'' и довођењем у везу с тим раста броја оболелих, нанета је велика штета истини, Републици Србији, свим њеним грађанима и њеној Амбасади у Црној Гори, а мислимо и самом независном дневнику Вијести, који је ове наводе без додатне провере пустио. Амбасада Србије ни дипломатским ни било којим путем није била обавештена од стране Црне Горе о овом питању", наведено је саопштењу Амбасаде Србије у Црној Гори.
 
Амбасада тврди да је реч о "нетачним и злонамерним вестима", чији је извор директор Фонд здравстнејог осигурања Црне Горе Сеад Чиргић.
 
Наводи се и да је РФЗО Србије према законитој процедури и уговору респираторе купио од фирме Медицал Инвоватион и у том Фонду нису имали никаква сазнања о било каквом другом пословном аранжману са Црном Гором.
 
О томе су Амбасаду, како се наводи, детаљно обавестиле Управа царина Србије и црногорска компанија Фармонт из Даниловграда.
 
Амбасада РС замолила је Вијести, као и све медије коју су пренели њихове наводе, да пренесу деманти, а на медије је апеловала да у овако осетљивом тренутку све информације додатно провере и одговорно поступају са свим подацима, а нарочито онима који се тичу основног људског права на живот и његово здравље.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести