АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР КРИСТОФЕР ХИЛ Упркос потешкоћама, препознајемо заједничке интересе Србије и Украјине

БЕОГРАД: Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил изјавио је данас, након потписивања Меморандума о сарадњи између Привредне коморе Србије и Трговинско-индустријске коморе Украјине, да је упркос свим потешкоћама, могуће препознати да Србија и Украјина имају заједничке интересе које је могуће развијати у будућности.
1
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

„Меморандум о разумевању потписује се у тешким околностима за Украјину, када видимо агресију на ту земљу, урпскос потешкоћама видимо да Србија и Украјина имају заједничке интересе”, рекао је Хил.

Хил је навео да је економска сарадња важна за две земље, јер обе теже да постану део јединственог европског тржишта.

„Озбиљне дискусије се воде по питању приступа јединственом европском тржишту и мислим да је прикладно за обе земље које виде себе као чланице тог тржишта и могле би то да постану, да почињу да сарађују у областима економије”, закључио је Хил.

Меморандума о сарадњи између Привредне коморе Србије и Трговинско-индустријске коморе Украјине потписали су председник Трговинско-индустријске коморе Украјине Генадиј Чижиков и  Директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију ПКС Михаило Весовић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести