Ана Брнабић о штрајку глађу Маје Павловић: Спремна сам да помогнем 

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је данас, поводом штрајка глађу директорке новосадског ТВ Канала 9 Маје Павловић, да је спремна да помогне и увек и са сваким разговара где год и када год је потребно, уколико на тај начин може да допринесе решавању проблема.
Ana Brnabić  Foto Tanjug/ vlada Republike Srbije/ S.  Miljevic
Фото: Ана Брнабић Фото Танјуг/ Влада Републике Србије/ С Миљевић

"Као председница владе трудим се да, у оквиру овлашћења која ми устав и закон дају, увек када је то могуће реагујем на сваку притужбу грађана. У вези са случајем директорке новосадског ТВ Канала 9 Маје Павловић спремна сам да помогнем и разговарам али колико сам упозната њен захтев је да суд донесе пресуду", поручила је Брнабић.

Премијерка Србије је указала да ни као грађанка, ни као представница извршне власти не сме и не може да се меша у судске одлуке. 

"Нити могу да се мешам нити могу да заузимам стране, износим мишљење или на било који начин утичем на исход судског поступка, будући да је судска власт у потпуности самостална и независна у свом раду. Једино што могу да урадим је то што може и госпођа Маја Павловић - да се надам да што пре дође до окончања тог поступка", истакла је у саопштењу премијерка Брнабић.

Брнабић је изразила наду да ће директорка новосадског ТВ Канала 9 прекинути штрајк глађу и позвала је да не угрожава своје здравље. 

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести