АПВ: Општинама 17,7 милиона за унапређење развоја

НОВИ САД: Подсекретар Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић, потписао је уговоре у вредности од 17,7 милиона динара с предстваницима четири града и 15 општина АП Војводине по основу Конкурса за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја.
banovina
Фото: vojvodina.gov.rs

Општинама и градовима који су испунили конкурсне услове, опредељена бесповратна средства служиће за активности на пројктима који ће допринети реализацији пројекта стратешког значаја за локални и регионални развој, изради пројектно техничке документације за индустријске зоне и изради студија изводљивости за стратешке пројекте.

Континуирано улажемо напоре да субвенцијама за стратешке пројекте поспешимо и убрзамо развој локалних самоуправа водећи се принципом равномерног регионалног развоја. Томе у прилог говори и чињеница да од 19 локалних самоуправа које су испуниле конкурсне услове, девет општина припада трећој категорији развијености односно слабо развијеним општима, нагласио је Војновић.

Он је истакао да је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу на добром путу када је реч о циљевима усмереним на развој локалних самоуправа, те апеловао на представнике осталих општина да редовно прате Конкурсе које расписује секретаријат и аплицирају за средства која ће допринети свеукупном кавлитетнијем животу грађана.

Суфинансирање ових пројекта има за циљ регионални развој политике планирања и координације свих нивоа власти те јачање институционалног оквира за спровођење регионалне политике. Средства су усмерена у општине: Бела Црква, Беочин, Житиште, Бачки Петровац, Сремски Карловци, Тител, Бач, Кула, Темерин, Чока, Сечањ, Нова Црња, Шид, Стара Пазова, Ириг и градовима Панчево, Суботица, Сремска Митровица и Кикинда.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести