Бијелић: Војводина кроз пројекте искористила више од 100 милина евра

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић рекао је у Бриселу да је Војводина искористила више од 90 одсто расположивог новца кроз различите ЕУ пројекте у вредности већој од 100 милиона евра. 
bijelic, pokrajinska vlada
Фото: Влада Војводине

Он је на другом заседању Заједничког консултативног одбора Европског комитета и Републике Србије у оквиру форума „Дан проширења ЕУ” представио досадашње резултате Покрајинске владе кроз ЕУ пројекте, као и допринос АП Војводине евроинтеграцијама Републике Србије, оценивши их као веома успешне, саопштено је јуче из тог секретаријата.

Бијелић се осврнуо и на ограничавајуће административне капацитете и истакао да покрајинска администрација ради на њиховом унапређењу. О томе сведочи, казао је он, и нова генерација полазника специјалистичког курса који спроводи Секретаријат, а који је намењен подизању административних капацитета, посебно у локалним самоуправама. Истичући важност пројеката на локалном нивоу, Бијелић је нагласио да Секретаријат ради на већој координацији локалних канцеларија за економски развој да би се допринело убрзаном развоју локалних самоуправа.   

Председавајући одбору Димитрос Калогеропулос, представник Директората Европске комисије за проширење Христос Макридис, заменик шефа Одсека Генералног директората за суседску политику и преговоре о проширењу за Србију и остали учесници скупа поздравили су напоре које локалне и регионалне власти у Републици Србији предузимају на путу европских интеграција. Задовољство због препознатих напора наше државе је изразила и амбасадорка Србије при ЕУ Ана Хрустановић

Наредна седница Заједничког консултативног одбора Европског комитета и Републике Србије ће бити одржана у Новом Саду, крајем године. Бијелић се у Бриселу састао и с известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Мекалистером, као и чланом Европског комитета регија Францом Шаусбергером и другима.

Е. М. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести