Билчик: Београд посвећен дијалогу, исто очекујем од Приштине

БРИСЕЛ: Известилац за Србију Владимир Билчик каже да је посвећеност Београда дијалогу о нормализцији односа са Приштином јасно наглашена у извештају који је јуче усвојен у Спољнополитичком одбору Европског парламента.
vladimir bilcik, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Билчик позва и нове власти у Приштини да покажу исти ниво посвећености.

”Постоји јасан план за дијалог. Очекујем исти ниво посвећености дијалогу од Приштине и након избора на Косову”, поручио је Билчик.

Он је оценио да је у дијалогу Београда и Приштине, који се одвија под покровитељством ЕУ и мандатом Мирослава Лајчка, постигнут важан напредак.

Нагласио је такође да је нормализација односа Београда и Приштине важан део целокупног напретка Србије ка чланству у ЕУ.

Билчик најавио разговор с Дачићем 1. марта

Известилац Европског парламнета за Србију Владимир Билчик најавио је за 1. март видео састанак у оквиру наставка Међупартијског дијаога у Србији.

”Састанак ће се одржати са председавајућим Народне скупштне Србије, Ивицом Дачићем. Тим Европскпг парламента, као посредника у Међупартијском дијалогу у Србији, представљаћемо моја колегиница Тања Фајон и ја, а бићемо подржани и од стране два искусних колега Кнута Флекенштајна и Едуарда Кукана”, највио је Билчик из Брисела.

Он додаје да ће се преговори у коме је укључен Европски парлемент одвијати преко интернет све док особље и чланови Парламента не буду вакцинисни против Ковид-19.

”Искрено мислим да ће нам за то бити потребни месеци пре него недеље”, каже Билчик.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести