Бјеговић: Нисмо у обавези да испуњавамо захтев ЕУ за увођење санкција

БЕОГРАД: Стручњак за безбедност Мирослав Бјеговић рекао је да Србија није у обавези да уведе санкције Русији, јер није члан ЕУ и самим тим нема обавезу да усклади своју спољну политику са њеном.
b
Фото: Youtube Printscreen

Бјеговић је навео и да ће притисци на Србију бити све интензивнији и да ЕУ може условити Србију са повлачењем инвестиција и укидањем безвизног режима, уколико не уведемо санкције Русији.

Он је изјавио да је у оквиру Минхенске конференције било разговора и о Косову где је ЕУ, како је рекао, покушала да наметне решење које није прихватљиво за Србију и које подразумева дозволу Србије да Косово буде примљено у УН.

Бјеговић каже да Србија неће прихватити ниједан договор док се не реши главна одредба Бриселског споразума, која подразумева формирање Заједнице српских општина.

Коментаришући протест ултрадесничара испред председништва, он је рекао да Србија претње не смеју бити толерисане.

Оно што смо видели на Дан државности испред Председништва је нешто што не сме бити толерисано. Подсетићу да Србија има горко искуство са убиствима премијера, највиших државних функционера кроз историју, изјавио је Бјеговић.

Он је објаснио да немири могу само ићи на руку онима који се противе српским интересима и похвалио реакцију безбедносног система на целу ситуацију.

Наш безбедносни систем је реаговао како треба, с обзиром на то да је један од учесника понео са собом снајперску пушку која управо и служи за ликвидацију, закључио је Бјеговић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести