Бора Новаковић заказао протест против НСуживо; Редакција: Неће нас ућуткати

Борислав Бора Новаковић војвођански лидер Народне странке Вука Јеремића, не престаје са притиском на новинаре портала НС Уживо.
Bora Novakovic/Dnevnik/Arhiva
Фото: Дневник/Архива

Од како је овај новосадски портал објавио детаље криминалне прошлости Новаковићевог блиског партијског сарадника Предрага Драгојевића, хајка на чланове ове редакције из дана у дан јача. Последњи у низу покушаја да се ућутка истина, јесте сутрашњи протест испред просторија портала НС Уживо, а у организацији омладине Народне странке.

Након писања портала НС Уживо да је председник Извршног одбора ове странке Пеђа Драгојевић, особа која има чак пет кривичних пријава за више различитих кривичних дела, Борислав Новаковић је на друштвеној мрежи Твитер новинаре назвао бедницима, уз претњу да су дирали у осињак, па да ће тако и проћи.

Уследило је игнорисање наших новинара на терену који су пратили деловање Новаковића и Народне странке, уз кратак коментар овог политичара да са њима нема шта да разговара, те да ће све одговоре људи из НС Уживо добити на суду. Два дана касније Народна странка похвалила се на друштвеним мрежама да је њен високопозиционирани члан Предраг Драгојевић проследио писану тужбу којом терети директора и главног одговорног уредника портала НС Уживо Николу Билића за наводне неистине у вези са пет кривичних пријава које је Драгојевић, познатији као Пеђа Мафија, уписао у свој досије у периоду 1994-2015. године.

– Тужба је покушај да се прикрије истина о незаконитим радњама чији је главни актер Предраг Драгојевић. Уколико сагледате начине на које је овај такозвани политичар зарадио своје кривичне пријаве, јасно је да је реч о човеку који једино силом и страхом може да добије оно што жели, али како и сами кажу, види, гари не може“ – рекао је Никола Билић главни одговорни уредник портала НС Уживо.

Бори Солунцу и Пеђи Мафији ако се не свиђа то што пишемо, нека “промене канал” – Никола Билић главни одговорни уредник портала НС Уживо

Билић додаје да је сутрашњи протест испред зграде у којој се налазе просторије портала чији је уредник, само још један у низу покушаја да се застраше новинари његове редакције.

– Новаковић и Драгојевић очигледно верују да ћемо одустати од истине под притиском који врше на нас. Срамотно је шта све себи дозвољавају, ако ово раде као опозициона странка, шта би тек чинили са медијима да су на позицији власт. Захтевам хитну реакцију свих удружења новинара, јер ова врста односа политичара према медијима не сме бити толерисана. НС Уживо је приватна фирма, уредно уписана у АПР и регистар медија. Ми нисмо јавни сервис и немамо обавезу да креирамо садржај који је по мери већине, Бори Солунцу и Пеђи Мафији ако се не свиђа то што пишемо, нека „промене канал“ – поручио је Билић.

(НС уживо)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести